Mag jouw lichaam je maatje zijn?

21Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren, na het werk achterop de fiets bij mijn toenmalige vriendje fietsend langs de grachten van Amsterdam. Ik keek in alle cafés en zag de mensen met een drankje, praten, lachen, genieten.

Mijn lichaam wilde bijna iedere avond van de fiets springen en een glas wijn bestellen. Mijn lichaam weet wel wat het lekker vindt.
Alleen wist ik beter, ik wist dat wijn veel te extreem was, ik wist dat het geen onderdeel van mijn levensstijl was en ik geloofde blindelings alle leugens die mij werden verteld over wat er zou gebeuren als ik een glas wijn zou drinken.

Hoe blond kan een mens zijn?!!

Dus, ja, ik herinner mij nog heel goed hoe het is om niet luisteren naar wat jouw lichaam weet, ik weet het maar al te goed.

Wanneer ik dit verhaal vertel in mijn classes lachen we er om en mensen delen vaak dezelfde verhalen met mij. Wat ik zie is dat wanneer de class begint de lichamen gaan ontspannen, smelten en gelukkig zijn. Ze voelen zich veilig, voelen ze zich gezien en erkend.

Sweet place.

Hoe zou het zijn als jouw lichaam je beste vriend zou kunnen zijn? Het is degene die de hele tijd met jou is…
Daar wil ik wel op proosten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s