Over ratelslangen

copy-of-copy-of-bars-body-covers-7Er zijn veel hoofdstukken in de Foundation handleiding – stukken op relaties, op geld, het werk en bedrijfsleven, op het familie, op sex, op je lichaam … Elk gebied van je leven wordt behandeld in Foundation.

En er is een heel hoofdstuk over hoe om te gaan met gemene mensen. En dat is net een stuk die ik nooit echt kon horen. Ik zette de gemeenheid volledig uit mijn universum in de veronderstelling dat het alleen effect heeft op gemene mensen en dus zal nooit effect hebben op mij.

Cute – not bright!

Dat heeft een aantal interessante situaties gecreëerd en ik leerde alleen door een aantal enorme fouten te maken dat vriendelijk zijn niet genoeg is. Dat je altijd ook echt bewust wil zijn van met wie je te maken heb.

De ding is gemene mensen hebben geen problemen met gemeen zijn, het is een normale manier van functioneren voor hen. Terwijl de vriendelijke mensen bijna nooit verwachten dat iemand hen kwaad zou kunnen doen, zij zouden het zelf ook niet kiezen…

Wat Gary Douglas zegt is:
‘Gemene mensen hebben geen reden nodig om gemeen te zijn, ze zijn gemeen gewoon omdat het kan. ”
Huh? Hier had ik echt even tijd voor nodig. Als je het eenmaal doorkrijg heb je het ook door. En als je het eenmaal weet, zul je het ook niet meer negeren.

Ik zal goed luisteren naar dit hoofdstuk deze keer, ik weet zeker dat ik iets heel anders zal kunnen horen. Dingen zijn enorm verschoven voor mij. Waar ik vroeger mezelf verkeerd zou maken als anderen gewoon ontzettend gemeen waren zie ik nu heel vaak heel duidelijk wat er achter hun gedrag schuilt.

Heb je zelf mensen in jouw leven die alles doen om je naar beneden te halen, ook al alles wat je ooit deed, was er echt voor ze zijn?

Zou bewust zijn van met wie je te maken hebt meer gemak geven in jouw leven?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s