Bars en kids

Vorig jaar heb ik tweemaal met kinderen en Bars gespeeld op de basis school van mijn jongens. Dat kon, de school kent me goed door andere activiteiten er te hebben georganiseerd en leiding vertrouwt me wel. Meerdere leerkrachten hebben al zelf Bars geleerd en er zijn vele ouders en betrokken voor een behandeling geweest.

Ik had 2 series van 3 korte workshops aangeboden.

Eerste keer hadden we gemengde groepje qua leeftijd – vanaf 4 jaar tot 10. Schattig om de kleine kinderen te zien op elkaar werken, de grotere kids namen het serieus en wilde echt leren.

Voor de tweede serie had ik 2 Afghaanse kindjes uitgenodigd, ze deden mee met de groep. Dat was heel bijzonder. Ze zaten al meer dan een jaar op school. Mijn zoontje begon te werken met het jongetje en toen hij zijn implant band begon te runnen zei het jongetje iets in het Afghaans. Ik had geen idee wat hij zegt en vroeg zijn oudere zusje. Ze zei: “Het ruikt naar Afghanistan.”

Ze waren allebei blij met het workshop, niet alleen dat ze erbij mochten zijn maar ook met de resultaat van de sessie. De meisje zei al na eerste keer dat ze beter sliep en niet meer bang was in de nacht voor nare dingen. Bijzonder.

Bij de kleine kinderen hadden we het idee dat het handig was als een van de ouders zelf Bars zou leren en dat is ook gebeurd zonder het eens te hoeven benoemen. Een moeder van 2 levendige jongetjes heeft vorig maand Bars class bij mij gevolgd en het met veel succes toe te passen in haar praktijk, ze zegt dat de jongens nog steeds weten hoe het moet. Ze noemen het thuis: “puntjes doen”.

 

Hoe wordt het nog beter? Stel je voor dat kleine kinderen konden leren “puntjes doen” in de peuter class. Hoe zou dat zijn?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s