Appel of toch liever een peer?

copy-of-copy-of-copy-of-bars-body-covers-6-2Een tijdje terug was ik thuis bij een kennis. Ze heeft een prachtig huis waar ik nooit binnen was geweest en ze vond het leuk om het mij te tonen.

Ik hou van interieurs en gebouwen en genoot ontzettend van het zien hoe zij het van binnen had ingericht met veel smaak en gevoel voor ruimte. Bij elkaar passende kleuren, stijlen en design meubels.

Waar ik direct gewaar van werd is dat ze gelijk mijn systeem scande voor tekens van jaloezie. Ja, dat weet je meteen als je net zo gewaar bent als ik 🙂

Dat was ook waarom ze me vroeg om haar huis te bekijken en dat was ook de reden waarom haar huis eruit zag hoe het eruit zag! Wist ze het zelf? Wist ze dat ze al die luxe denkt nodig te hebben om haar “beter” te kunnen voelen?

Dat was niet belangrijk. Ik kon haar niet blij maken. Ik word niet jaloers als ik zie dat mensen het goed hebben. Dat mensen ergens in slagen, dat mensen daadwerkelijk creëren waar ze naar verlangen.

Voor mij laat het maar een ding zien.
Dat kan ik ook kiezen!
Dat kan ik ook met gemak creëren als ik het maar kies.

Jaloezie is een interessant fenomeen. Waar mensen van alles zelf zouden kunnen kiezen focussen ze liever buiten zichzelf op iemand die het al heeft of al is en blijven gevangen in vergelijking en uit de creatie van hun eigen werkelijkheid.

Ik zie het heel duidelijk om me heen.

Hoeveel personen worden onwijs geïnspireerd door alles wat ik opzet en zie het als een uitnodiging voor hun om meer te kiezen in hun wereld en hoeveel mensen kijken naar wat ze nooit zullen kunnen hebben.

Waar zit het verschil? Juist tussen de oren.

Wat is er nog meer mogelijk?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s