Kun je ooit iemand anders begrijpen?

blogs___3-1door Caro Joy

Probeer nooit om anderen te begrijpen, ga niet proberen om je aan te passen aan de normen en waarden die anderen hebben gemaakt en ga je nooit verontschuldigen voor hoe en waarom jij de dingen doet, die jij doet.

Wat *jij* doet, vanuit jouw hart en jouw Weten, dat is wat goed is voor jou.

We kunnen anderen nooit werkelijk begrijpen. Misschien dat onze basis ergens hetzelfde is, de reis die jij aan het maken bent is anders, en alle ingrediënten tezamen tijdens die reis worden alleen gekend door het individu. Jij kunt niet alle ingrediënten zien waar vanuit iemand anders functioneert, en zij kunnen niet al jouw ingrediënten zien. En dat is ook niet belangrijk. Het is niet aan jou om je hier mee bezig te houden.

Stop er gewoon mee om anderen te willen begrijpen, om je aan te passen, om uit te leggen hoe en wat, etc. Zelfs als anderen dat van jou willen… Wees gewoon wie jij bent en speel tezamen met anderen, heb plezier met anderen, voeg toe aan anderen, geef vrijelijk van jezelf aan anderen en ontvang van anderen.

Dat is echt een heel andere universum waar je dan uit gaat functioneren. Ikzelf was de Koningin van het Aanpassen… Ik was zo goed in het mijzelf aanpassen aan wat anderen van mij vroegen en verwachten, dat ik mijzelf totaal kwijtraakte. Toen mijn lichaam mij uiteindelijk overduidelijke en pijnlijke signalen kwam geven, toen ben ik aan een reis begonnen om uit te vinden wat of wie mijn ware zelf is.

Tijdens deze reis hebben een aantal mensen mij verteld dat ik egoïstisch, egocentrisch en/of een ‘bitch’ ben (wie? ik? ) en nog zo wat van die uitdrukkingen. Een aantal contacten werden verbroken met mensen waarvan ik dacht dat ze vrienden waren, maar die eigenlijk alleen maar iets van mij wilden volgens hun voorwaarden… Het is allemaal oké.

Vandaag ben ik zoveel gelukkiger, ik leef meer vanuit wie ik werkelijk ben en ik heb meer plezier met meer egoïstisch egocentrische wondermooie mensen dan ooit in mijn leven.

Het leven is leuk en ik houd van mijn leven!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s